Archive for October, 2016

Γκρι Άγνοια

Posted in Uncategorized on October 31, 2016 by imprisoned

Έβγαλε ένα τσαλακωμένο πακέτο απο την τσέπη , πήρε ενα τσιγάρο και το άναψε. Ο καπνός πλανήθηκε για λίγο στον αέρα και γρήγορα ενώθηκε με την μυρωδιά απο αλκοόλ, κάνοντας την ατμοσφαίρα στο δωμάτιο ακόμα πιο ανυπόφορη.

Το θεώρησε σαν κάποιο είδος τιμωρίας την οποία ακόμα πάσχιζε να κατανοήσει. Σηκώθηκε και έκλεισε τις κουρτίνες. Τα φώτα χαμήλωσαν, αλλά οι φωνές συνέχισαν στην ίδια με πριν ένταση, θυμίζοντας περασμένες γιορτινές μέρες.

Ξάπλωσε στο κρεβάτι ζαλισμένος και συνέχισε να καπνίζει κοιτάζοντας το ταβάνι. Όταν μετά απο ώρα γύρισε το κεφάλι του, είδε μια θολή σιλουέτα να του χαμογελά κοιτάζοντας τον στα μάτια. Χωρίς να σβήσει το τσιγάρο άπλωσε το χέρι να την αγκαλιάσει. Τα μάτια της έλαμψαν και αποδεχόμενος την πρόσκληση της, την τράβηξε κοντά του μέχρι που το άρωμα της του χάρισε τον πρώτο ήρεμο ύπνο μετά απο μήνες.

Όταν ξύπνησε τα φαντάσματα είχαν εξαφανιστεί, σηκώθηκε και στάθηκε μπροστά στον καθρέπτη. Είδε πιο πολλές ρυτίδες απ’οσες θυμόταν, είδε γκρίζα μαλλιά και κόκκινα μάτια, και για πρώτη φορά είδε ρωγμές , ρωγμές σε μια μάσκα που θεωρούσε απαραίτητη προστασία. Συνειδητοποιώντας με φόβο και μια πρωτόγνωρη ντροπή την γύμνια του, προχώρησε προς το μπάνιο και έριξε λίγο νερό στο πρόσωπό του. Το αποτρόπαιο χαμόγελο που αντίκρισε στον καθρέπτη τον έκανε να χαμηλώσει τα φώτα και να βεβαιωθεί πως πλέον αυτό ήταν το στέμμα του, αποτσίγαρα και αλκοόλ.